Jurnal de detoxifiere

June 26th, 2010

Ziua 1

Dimineata: cereale cu lapte

Pranz + o gustare: branza ricotta si cottage

Seara: 1 ciorchine urias de struguri

Mi-a fost putin cam foame inainte de culcare dar cred ca motivul a fost pranzul destul de mic nu cina

Efectele s-au simtit deja. Retinusem vreo 2 tone de apa care s-au dus in mare parte. Inca nu imi incap picioarele in toti pantofii dar sunt pe drumul cel bun. Stomacul a fost si el putin scandalizat spre seara, dar nu in mod enervant.

Ziua 2

Mic dejun: cereale cu lapte

Recunosc ca mi-am baut cafeaua (si ieri si azi), desi nu aveam voie… dar mi-erau pleoapele lipite si nu voiau sa se deschida. Si oricum nici nu prea mi-a placut cafeaua, a iesit prost.

Pranzul l-am luat abia acum, la ora 16 fiindca m-am luat cu treaba prin oras si am uitat. Mi-am asezat in fata un castron mare de struguri dar n-am putut sa mananc foarte mult fiindca m-au umflat.

Momentan ma simt foarte bine, n-am nicio problema, nicio durere, nicio foame sau ameteala deosebita. Dar promit solemn pe aceasta cale ca primul lucru pe care il voi face cand termin aceasta cura este sa ma napustesc asupra unui platou imens de sushi. Bine, poate nu chiar primul. Si nu va fi imens platoul. Si probabil imi va trece si pofta pana atunci…

Cina: am mancat pe la 20:00. Struguri evident. Dar am facut prostii. In primul rand mi-am rupt oasele cu multe exercitii. Dupa ce am terminat de snopit muschii, am iesit in oras si am stat pana pe la 2:00. Stiam ca daca beau alcool imi va fi foarte rau (fiindca aveam glicemia mica si alcoolul o scade si mai mult) asa ca am baut doar apa plata. Insa pe la 3:00 cand in sfarsit m-am bagat in pat deja ma luase cu ameteala. Nu faceti ce face popa! Ar fi trebuit sa ma culc la o ora decenta, sa fac exercitiu fizic usor – eventual o plimbare si atat. In fine, mi-a fost rau tare – suspectez ca glicemia avea deja “valoare negativa” ;)). Am sarit asadar pe borcanul cu zahar si am luat vreo doua cubulete iar apoi am completat cu niste stafide si dupa ceva timp am reusit sa adorm. Nota: daca vreodata va simtit rau din cauza glicemiei, nu riscati! luati 1-2 cuburi de zahar ca nu de la ele va veti ingrasa!

Inainte sa adorm eram convinsa ca de maine (adica de azi) voi renununta la cura. Dar de dimineata m-am urcat pe cantar si m-am razgandit. Adica stiu ca sunt kg slabite doar temporar, ca daca as reveni la regimul normal astazi, as pune la loc. Dar Doamne ce frumos a fost sa vad blestematia de cantar scazand sub 55 kg. Asa ca voi continua cura de detoxifiere si sper sa slabesc vreo 3 kg si sa pun la loc doar 1 kg. Va voi anunta daca reusesc.

Ziua 3:

Pana acum am luat mic dejun si pranz format exclusiv din struguri. Am baut o cafea transparenta si am turnat in mine pana acum vreo 2 l de apa. Dar eu beau multa apa in mod normal, deci nu va asteptati sa va creasca setea, eu nu am observat asa ceva.

Ma simt bine, desi de dimineata chitaiam de foame. Intre timp m-am potolit. Imi pacalesc foamea cu apa si functioneaza.

Seara: Mi-e foame si ma cam doare capul. Mai infulec cateva boabe inainte sa ma culc si sper sa nu ma simt rau la noapte. Am facut iar sport – de maine nu mai fac timp de cateva zile – si din cauza asta a inceput sa ma doara capul (pe fondul scaderii glicemiei mai mult ca sigur).

Ziua 4

Mic dejun: cateva boabe de struguri care au alunecat tare greu pe gat. Cred ca m-am lecuit de struguri pentru cativa ani. Nu-mi place cura, e grea si o simt nesanatoasa. Gata, e oficial! Nu o recomand nimanui.

Aseara mi-a fost iar rau. Am dormit cu borcanul de stafide la cap si mi-am jurat ca de azi mananc normal. Acum, ca ma simt mai bine, am decis sa mai fac o ultima incercare. Exercitiu fizic deloc si somn de la 22:00. Aseara m-am culcat pe la miezul noptii si am apucat sa prind minimul glicemic. Daca nici la noapte nu ma simt bine, de maine reintroduc alimente in dieta fiindca nu vreau sa ma imbolnavesc. Daca ma simt bine la noapte, mai tin si maine strugurii – desi deja ii urasc – si de poimaine introduc alimente treptat. Deja ma uit cu jind la murele de pe tarabe si imi fac planuri salbatice legat de cum le voi manca.

Pranz: Ma simt rau. Am sa adaug cateva fructe in plus la cina, desi nu cred ca ma vor ajuta mult.

Cina: am adaugat caise si nectarine si seara a avut un happy end. E drept, nu am avut somn deloc, probabil de la foame (foame mi-a fost, dar nu am mai avut senzatia de lesin!). Oricum sunt fericita.

Ziua 5

Astazi mananc tot fructe, dar sa nu mai vad struguri in fata ochilor!

Mic dejun: 2 nectarine. Iubesc nectarinele. Iubeam si strugurii, dar mi-a trecut ;))

Ma simt bine si sunt happy fiindca nu mi-a mai fost rau, dar nici cantarul nu a clipit. Aseara aveam 54,9 kg, de dimineata la fel. Mi-e teama ca dupa ce termin detoxifierea ma voi ingrasa (fie si numai pentru ca voi avea stomacul ceva mai plin) si as vrea sa ajung macar la 53 kg pana la sfarsitul dietei.

Pranz, Cina: Nectarine si Caise. Mi-a fost foarte bine. E drept, putin foame, dar nu m-am urcat pe pereti si nici ameteala nu am simtit

Ziua 6:

Astazi adaugam legume. Am mancat de dimineata o nectarina fiindca atat mai aveam prin frigider iar acum mi-am luat un kg de rosii din care ma voi infrupta cu pofta. Aici e o mica problema. Trebuie sa reintroduc alimentele, dar nu trebuie sa uit de Montignac. Asa ca voi lasa doua ore intre nectarina mea si rosii. E putin exagerat, dar prefer sa exagerez cata vreme nu mi-e rau.

PS: Am mai slabit nitel. De dimineata prietenul meu, cantarul, imi arata cam 53.3 kg. Nu am avut niciodata 53 de kg. Niciodata de cand am cantar. Sunt fericita! Am constat ca exista anumite zone din corp de care eram convinsa ca nu voi scapa nici la 30 kg, dar care acum se duc. De exemplu, “sunculita” de pe aripioare. Credeam ca asa a fost sa fie corpul meu. Dar nu, a disparut in negura ultimului kilogram. Iubesc dietele, ma fac atat de fericita :))

Cina: nectarine

Nu am fost fericita deloc azi cu legumele. Mi-a fost mai foame cu legume si fructe decat cu fructe simple. E drept, la fructe nu am stat sa numar orele intre mese, de fapt nu prea am luat mese propriu-zise si am mai mancat din cand in cand din bol cate o fructa. Astazi, stabilindu-mi mese separate de legume si fructe am fost nevoita sa las intervale zdravene intre mese.

Maine as putea sa mai tin o zi de fructe si legume sau as putea adauga lapte si cereale. Ma batea gandul sa optez pentru varianta 2, dar cred ca am doar niste lapte stricat in frigider, prin urmare voi tine tot fructe. Sau poate nu e stricat… Doamne, sper sa nu fie stricat! Ma duc sa verific.

Muahahaa! Nu e stricat. Cereale & lapte maine!!! Abia astept!

Ziua 7:

Dimineata: cereale integrale de ovaz cu lapte 0.1%  (yummmyyyy)

Pranz: salata de rosii, castraveti, ciperci, mazare, ardei gras. Fara ulei sau otet!

Seara: nectarine (dar mi-a fost foame)

Ziua 8:

Dimineata: Cereale integrale de ovaz cu lapte 0.1%

Astept cu interes nemarginit branza de la pranz.

Pranz: salata cu rosii, castraveti, mazare si branza.

Cina: iar salata

Ziua 9

Mic dejun: cereale de ovaz intergrale + lapte 0.1%

Pranz: salata cu rosii, castraveti, mazare si cateva bucatele de friptura

Friptura a fost preparata la cuptor cu tot soiul de ierburi si fara ulei. Nici in salata nu am pus ulei fiindca nu am simtit deloc nevoia.

Cina o pregatesc acum, va cuprinde o salata in care nu sunt sigura ca voi pune si carne fiindca mi-a ajuns cea de la pranz.

Maine voi  pregati niste peste fiindca a fost exclus total din dieta desi este probabil cel mai sanatos lucru din lume.

Din punctul meu de vedere detoxifierea/cura a ajuns la final fiindca aceasta mi-e alimentatia normala cu care ma simt satula si happy. Am sa fac un raport al kg pierdute peste vreo saptamana cand pot face niste afirmatii corecte. Aproximez ca e vorba cam de 2 kg ceea ce e foarte bine!

One Response to “Jurnal de detoxifiere”

  1. […] Citeste aici jurnalul meu de detoxifiere. […]

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.