Lupta anticelulita – episodul nu-mai-tin-minte-cat

April 16th, 2014

Celulita este inamicul meu de moarte. Al meu, dar nu numai – 90% dintre femei se razboiesc cu ea, asadar este foarte probabil ca aceasta postare va intereseaza direct.

N-am in plan sa bat campii – de ani de zile ma lupt cu celulita, caut, ma documentez, mananc intr-un fel, incerc si altul, fac sport, inot, beau apa, ma masez etc. Pana una alta, tratament miraculos impotriva celulitei eu nu am gasit. Insa am testat cateva tratamente ale caror rezultate le redau mai jos:

Sport si alimentatie corecta

Prima si prima data, am apelat la varianta clasica. Mi-am spus ca silueta frumoasa fara sport si foame nu exista. Nu aveam dreptate. O data pentru ca foamea nu-i solutia pentru nimic (dar stiti voi cum sta treaba cu sfaturile popii). A doua, pentru ca sportul este o activitate grozava, cu conditia ca scopul tau sa nu fie rezultatele pe termen scurt sau mediu.

Eu am facut 8 luni de exercitii fizice ca la carte. Tin sa mentionez ca sunt in general o persoana activa, insa rar mi se intampla sa incep un program de exercitii de care sa ma tin o perioada lunga de timp. Aceste 8 luni au fost recordul meu personal fiindca am facut, fara nici cea mai mica exceptie, cate 2 sedinte de exercitii fizice saptamanale a 3 ore fiecare  – 1 ora de alergare in care parcurgeam (cu mandrie, recunosc) 10 km in cap, urmata de 2 ore in care luam la rand toate aparatele din sala de fitness si apoi inotam  50 bazine. Nu vreau sa ma laud cu micul meu triatlon (ei, bine, poate vreau putin) dar va povestesc in detaliu toata aceasta desfasurare de forte numai pentru a va ilustra clar ca am incercat din rasputeri si aceasta varianta. Rezultatul? Niciunul. Ori cel putin, nu unul spectaculos. E adevarat, am sesizat o oarecare imbunatatire in aspectul pielii si in tonus. Insa ar fi o exagerare sa va spun ca efortul a meritat.

Pentru ca ar fi nedrept sa nu prezint si partea plina a paharului, va marturisesc ca am o prietena a carei ambitie a trecut pragul celor 8 luni. Se tine de programul sau de exercitii fizice de mai bine de 3 ani si are rezultate foarte bune. Din pacate, din descrierile ei, se pare ca aceste rezultate au inceput sa apara cam dupa 2 ani. Asadar, daca aveti rabdare si vointa, va recomand sa incepeti cat mai curand.

Eu una am renuntat si mi-am promis ca nu imi voi mai supune niciodata corpul si vointa la un asemenea test. Oricat de mult mi-as dori sa arat perfect intr-un costum de baie, nu vreau sa imi sacrific viata pe altarul benzii de alergat, nu consider ca este natural sa faci un asemenea efort si, nu in ultimul rand, nu mai am timp pentru asa ceva. Asa ca am trecut la urmatorul experiment….

Cellu M6

Odata ce am inteles ca sportul si alimentatia nu vor da rezultate in timp util, mi-am facut un abonament la un tratament cu Cellu M6 si am fost multumita de rezultate. Dupa 12 sedinte rezultatele erau vizibile, dar nu miraculoase – tonusul pielii era imbunatatit, aspectul de coaja de portocala ameliorat. Insa nu pot spune ca am scapat complet de celulita, desi 12 sedinte ar fi trebuit sa isi faca treaba.

Raman la parerea ca Cellu M6 este un tratament util anticelulitic. Cu conditia sa nu astepti miracole. Isi face treaba intr-o sedinta cam cat ai face-o tu in 3 ore de alergare :), insa trebuie sa fii constienta ca nici acest tratament nu te va scapa complet de probleme.

Criolipoliza

Ciolipoliza nu este un tratament anticelulitic. Ba dimpotriva, risti sa faci rost de un surplus daca apelezi la acest tratament. Totusi, este o procedura eficienta in distrugerea depozitelor bine localizate de tesut adipos. Am scris in detaliu despre crio intr-o alta postare pe care o poti citi aici =>> Criolipoliza – cum am scapat de al doilea fund 🙂

Velashape

Am inceput tratamentul cu Velashape in urma cu aproximativ o luna si am facut pana acum 4 sedinte.

Traiam cu impresia ca Velashape va face miracole, insa (inca o data) m-am inselat. Intr-un fel, trebuie sa recunosc, Vela a facut un miracol – mi-a tonifiat coapsele in 4 sedinte mai bine decat am reusit eu in cele 8 luni de sport. Am senzatia ca in momentul de fata “carnea sta pe bine pe os” decat in trecut. Vestea proasta este ca, in cazul meu, Velashape nu a facut absolut nimic in tratamentul celulitei. Sunt (inca o data) multumita de rezultate, insa raman cu vechea mea problema: cum scapam de celulita?

Back to basics

Urmeaza sa testez electrostimularea si masajul anticelulitic. Chiar daca aceste doua proceduri sunt un soi de epoca de piatra a tratamentelor corporale, am de gand sa le dau o sansa. De ce? Pentru ca ori de cate ori pun piciorul intr-un salon de remodelare am obiceiul de a intreba angajatele care imi fac procedura si despre celelalte tratamente disponibile in salon. Le intreb ce a functionat in cazul celorlalte cliente, unde au vazut cele mai bune rezultate, etc. De fiecare data mi s-a raspuns ca masajul anticelulitic este eficient. Iar recent mi s-a raspuns ca electrostimularea face minuni in tonifiere. Asa ca mai incerc…

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.