Dieta Dukan: Jurnal de bord

December 7th, 2011

Cronica unui dezastru – o dieta care mi-a dat peste cap tot metabolismul, mi-a starnit pofta de mancare intr-o masura infernala si NU m-a ajutat sa slabesc (in mare parte presupun ca motivul este ca incercam sa slabesc sub greutatea mea medical-corecta.  Pe de alta parte sa nu-mi spuna mie cineva ca printesa Kate avea un IMC normal…).


ziua 0 – 60 kg
ziua 1, 2 – Nimic notabil. Nu-mi place carnea, nu-mi place iaurtul 0.1% si altceva n-am voie sa mananc. Mi-e foame cam tot timpul, dar ma ajuta ca am voie sa mestec ori de cate ori poftesc fara nicio remuscare sau rusine. Numai ca nu-mi place ce mestesc.

ziua 3 – Ma urc pe pereti de foame dar nadajduiesc ca pana diseara am sa intru in cetoacidoza si imi va fi inhibat centrul foamei. Am slabit cam 500 g ceea ce nu ma incanta foarte tare fiindca realizez ca e doar apa. Totusi, m-am mai dezumflat (facusem o burtica de gravidutza in 2 luni care arata oribil). As omori pentru un strop de urda, dar n-am voie. Imi amintesc sfatul principal din dieta “nu trisa, mai bine mananca mai mult din ce ai voie decat putin din ce nu ai voie”. Sunt un om nefericit cu toata carnea asta. Singura mea alinare sunt iaurturile tnuva 0.1% grasime despre care credeam ca sunt oribile, dar s-au dovedit a fi comestibile si ficaciorii de pui
la cuptor de la care mi s-a cam acrit. Dar mergem inainte.

ziua 4 – 59.4 kg. In continuare nemultumita de greutatea mea. Speram sa inceapa macar cu 58, chiar daca era 58.9 kg. Stiu ca-s nebuna si incalc orice principiu pe care il promovez. Dar am intrat intr-un episod de disperare si simt ca pur si simplu toata viata mea se invarte in jurul cantarului. Promit solemn ca este ultima dieta pe care o voi mai tine in viata mea. Ca am sa slabesc acum, apoi am sa ma mentin cu o alimentatie sanatoasa. Plus ca acum fac sport, ma
hidratez corespunzator. Sunt ca la carte!

Azi am descoperit ca am voie branza. Slaba. Dar branza. Nici nu aveam in plan sa manac branza grasa. Imi dau lacrimile de fericire.
Ma duc la Billa si imi cumpar de toate: jumatate de kg de urda (pe care o rad pana seara), cottage cheese (bio ca are mai putine lipide decat cea normala), branzica dietetica de 5 feluri, copanele de pui la rotisor si ficaciori de pui. Nu le mananc pe toate azi, dar oricum trebuie sa va spun ca mananc in cantitati imense. Stiu ca nu se absoarbe mai nimic, ca e risipa curata. Dar cam o data pe ora ma izbeste o foame de nemasurat si ma pacalesc cu ceva. Vorba vine “ma pacalesc” fiindca atunci cand vine vorba de mancare, nu ma pacaleste nimeni.
Pana seara intru in keto, ori cel putin asa cred pentru ca mi se domoleste senzatia constanta de foame si ma simt plina de energie.

Pana acum, ziua 3 a fost cea mai grea. Dar poate spun asta pentru ca astazi am descoperit ca pot manca branzica si mi-a facut ziua frumoasa. Mor de nerabdare sa ma cantaresc maine. Imi doresc infinit de mult sa fi slabit. Vreau sa fiu slaba, vreau, vreau!

Observ ca pun sare in aproape tot. Adica peste branza si peste carne, ca in iaurt ar fi cam ciudat. E destul de neobisnuit pentru mine, care nu adaug sare niciodata. Dar e probabil din cauza ca mancarea nu-mi place si nu are niciun gust. O fi si veo reactie secundara a corpului meu la hiper-mega aportul proteic pe care i-l ofer. Pe de-o parte ma tem sa nu retin 3 tone de apa. Pe de alta parte nu ma preocupa retentia de apa de obicei. Si pe a treia parte, judecand dupa frecventa drumurilor la baie si dupa cele 7 tone de apa pe care le beau, nu cred ca retin apa. Ah, cat p-aci sa uit! Aportul crescut de proteine pur si simplu cere apa! Ti-e sete si ti-e sete rau chiar daca nu esti obsinuit sa bei apa. E un moment bun sa iti formezi obiceiul celor 2 l de apa pe zi. Eu, care il aveam, am ajuns pe la 4-5. Si e destul de obositor sa beau atat de multa apa :).

ziua 5 59.4 kg Dezamagita. De ce nu slabesc? Imi vine sa renunt dar inca mai sper.

ziua 6 59.1 kg. de azi mananc si legume si sper sa slabesc mai mult

Ziua 7: Salata cu salata. Sunt fericita. Sper sa si slabesc. Pare prea frumos sa fie adevarat. Am mancat si branzeturi mai grase de 0 sau urda, dar incerc sa nu fac excese. Azi am facut cardio vizitand Casa Poporului.

ziua 9 (9 mai) 58.7 kg. Se putea mai rau… cred.

Dukan over!

E inutil si teribil de neplacut, cel putin pentru cei carora nu le place carnea sau orice tip de alimentatie proteo-lipidica.

ziua 10: am mancat numai fructe. Mi-era prea dor de ele!

ziua 11
: 58.3 kg

ziua 12 Cat p-aci sa dau coltul. Am mancat cereale, ceea ce ar fi trebuit sa ma faca fericita. Din pacate insa, mi s-a facut foarte foarte rau. Ce-i drept, am rontait cam multe cereale. Insa n-am mancat in niciun caz suficient de mult cat sa justifice nivelul de rau care mi-a fost. Ma suspectez de colon iritabil sau intoleranta la vreun tip de cereala. Porumbul e primul suspect. Doamne, nu-mi lua glutenul te rog!

6 luni mai tarziu

Urasc Dukan-ul! Nicio dieta in lume nu mi-a facut atat de rau pe cat mi-a facut aceasta. Inca nu mi-am revenit nici acum, dupa jumatate de an de la acea saptamana tampita. Am dezvoltat tot soiul de intolerante, am ramas cu o sensibilitate digestiva iesita din comun, am renuntat cu totul la a mai manca unele alimente. De exemplu, nu mai pot consuma deloc citrice, mar, mancare gatita cu sos, usturoi, conopida, dovlecel, vinete… si lista poate continua. Ma doare stomacul de vreo 2-3 ori pe saptamana si tin permanent regim (dar nu de slabire, ba dimpotriva, m-am ingrasat fiindca durerile de stomac cer mancare iar eliminarea fructelor si a multor legume din alimentatie a avut drept consecinta aportul suplimentar de covrigei).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.