Un nou an, o noua dieta

January 27th, 2011

Sarbatorile nu m-au ingrasat in masura in care mi-era teama ca vor reusi. Totusi, mi-ar placea ca vara sa ma prinda cu vreo 5 kg in minus fata de momentul prezent. Si, cum nu ma omor dupa dietele stricte si nici motivatie puternica nu prea am, am cautat sa inventez o dieta mai relaxata, potrivita pofticiosilor  asemenea mie.

Ce presupune noua mea dieta?

Este vorba de un regim foarte flexibil. O zi pe saptamana (la alegere, dar este de preferat ca odata aleasa sa ramana fixa) mananc numai fructe. Eu am ales ca aceasta zi sa fie luni din mai multe motive: Duminica intotdeauna exagerez cu mancarea din cauza ca iau pranzul la parintii mei. Vinerea si Sambata ies in oras si stau pana tarziu, eventual beau un pahar de vin, prin urmare nu e indicat sa ma infometez in una dintre aceste zile. In plus, lunea este zi de mentenanta a salii unde am in plan sa merg incepand cu saptamana urmatoare, prin urmare este singura zi sigura in care nu voi depunde efort fizic. Iata de ce, de la inceputul lunii si pana acum, am mancat fructe in fiecare luni.

In restul zilelor mananc doua mese pe zi: micul dejun si pranzul. Sunt mese consistente, dar respecta regulile alimentatiei tip Montignac. Seara imi pacalesc foamea cu cateva fructe.

Pe viitor am in plan sa introduc si o zi de legume.

Rezultate

De pe 1 ianuarie si pana in prezent am slabit, fara prea mare efort, fara foame imensa si fara sport, cam 3 kg. Sunt incantata de aceasta scadere fiindca alimentatia din prezent este in realitate un stil de viata comod cu care as putea sa traiesc. In plus, nadajduiesc ca efortul fizic imi va permite sa cresc aportul fara consecinte nefericite asupra greutatii.

Nu as putea promite ca aceasta dieta te ajuta sa slabesti un kg pe saptamana. Depinde de metabolismul fiecaruia si de tipul de alimentatie adoptat pana in momentul dietei. Ceea ce pot sa spun este ca dieta este sanatoasa, echilibrata si usor de tinut. Altfel spus, merita incercata.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.