Pseudoclatite cu branza dulce

July 28th, 2010

De data asta mi-a iesit ceva de-a dreptul comestibil. Mie mi s-a parut delicios desi aud in minte cateva critici (cel putin la adresa aspectului).

Ingrediente pentru clatite:

150 ml lapte 0.1 % grasimi

150 g faina neagra (eu am folosit Baneasa, dar nu conteaza, neagra sau integrala sa fie)

1 varf de cutit praf de copt (nu stiu daca era necesar, eu l-am pus)

2-3 picaturi esenta de vanilie

Toate astea se amesteca si se fac clatite din ele intr-o tigaie de teflon, fara ulei! Tot ce am pus in compozitie sunt glucide – nu am adaugat ou (desi sunt sigura ca ar fi iesit mult mai gustoase) si nici ulei sau lapte gras. Acum mi-am dat seama ca ar fi fost poate inteligent sa adaug un strop de apa minerala, dar cum eu nu beau apa minerala (are indicele glicemic de 80!) nici nu aveam in casa.

Din compozitia de mai sus mie mi-au iesit 3 clatite gigant, cam scortoase, dar cred ca asta depinde de cat le-am tinut pe foc. Din una m-am saturat fiindca i-am pus o gramada de compozitie in ea.

Compozitia:

Am ales sa fac clatite dulci fiindca muream de pofta.Am amestecat branza de vaci 0% grasimi de la Prodlacta (am avut bafta, am gasit o cutie cu branza foarte proaspata si a fost delicioasa) cu indulcitor pudra si un strop de esenta de vanilie. Compozitia am intins-o peste clatita. Am pus un strat foarte zdravan de branza prin urmare clatita mea pliata in doua arata ca un calzone burdusit.

A fost delicioasa si cred ca vanilia a facut magia. Sigur, puteam pune alte esente, dar asta depinde de gusturi.

Data viitoare am sa fac niste teste de clatite cu legume si am sa va povestesc.

Ca sa pun punct, clatita mea a fost compusa numai din glucide bune si extrem de gustoase. Sunt foarte fericita si data viitoare cand o prepar am sa o si pozez. Acum am mancat-o inainte de toate :).

PS: Daca vreti sa faceti testul cu legumele inainte mea, aveti grija sa nu folositi ulei si sa va feriti de morcovi. Incercat o combinatie de vinete cu dovlecel si rosii, eventual niste condimente mediteraneene si vedeti ce iese. Anuntati-ma si pe mine! 😀

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.