The final frontier: celulita

May 9th, 2010

Am cam terminat de slabit. Oarecum… weekendul trecut in Londra am cam facut-o lata cu un mic dejun englezesc (carnati, bacon, cartofi prajiti, oua prajite) si m-am intors pornita pe slabit. De ingrasat nu ma ingrasasem mult: cam jumatate de kg dupa 4 zile in care nu prea am reusit sa mananc disociat (englezii au un stil de alimentatie destul de ciudat, nu gresit – exceptand micul dejun –  dar ciudat). Insa am spus gata, am intrat la o cura ceva mai serioasa (va voi povesti despre ea, este cura cu care am slabit cel mai mult) si am reusit sa slabesc 2 kg saptamana aceasta. Sunt foarte multumita, peste inca 2 ating  greutatea visata, eveniment ce se va intampla probabil la sfarsitul saptamanii viitoare (sa dau petrecere?).

Au mai ramas finisajele. Ma cam deranjeaza celulita. Slava Domnului, datorita inotului, nu a ramas mult nici din aceasta, dar parca visul de a scapa total, complet de celulita, e mai aproape ca niciodata.

Plan de atac:

masajul anticelulitic – e sfant si stiu ca da rezultate. Dar parca nu-mi vine sa ma duc de buna voie la o tanti care sa ma snopeasca si sa ma umple de vanatai mai ales acum cand vine vremea fustitelor iar eu pot in sfarsit sa le port.

Accent Laser XL – am citit despre aparatul acesta in nr de mai ELLE. Desi articolul nu-i marcat ca advertorial, suna foarte tare ca unul, asa ca am mici indoieli legate de acest tratament magic. Tipa care l-a testat povesteste in ELLE ca e minunat, ca nu doare, ca rezultatele se vad imediat si ca dupa cateva sedinte scapi de tot de celulita. Mai apoi, mergi periodic la un tratament de mentinere (cam de doua ori pe an). Suna bine. Am insa trei probleme: 1. e pe bune? 2. cat costa? 3. efecte adverse?

1. e pe bune?

Nu stiu ce sa zic, am gasit niste review-uri aici si vad ca parerile sunt tare impartite. Ma gandesc ca e normal sa functioneze la unii si la altii nu…

2. cat costa?

La Anais, unde a fost redactorita ELLE nu exista lista de preturi. Am gasit niste tarife la BioBeautyCenter si mi-au parut cam piperate. Sunt separate pe bucatele de corp deci nu ma prind cat ar costa o sedinta care sa acopere zonele cu probleme. Adica daca am doua puncte de celulita pe fund si coboara putin pe coapse ma taxeaza pentru tot fundul, toata coapsa si lateral? In fine, sa zicem ca o sedinta ar costa 3-4 milioane. Ori 4-6 sedinte. Ouch. Dar daca m-ar scapa complet, irevocabil de  celulita, ar fi ok. Desi cu vreo 2 milioane mi-as face masaj si as scapa de tot.

3. efecte adverse?

Am invatat ca nu exista miracole. Si ca nu exista nimic fara reactii adverse. De exemplu, ma cam tem de epilarea definitiva, desi imi surade tare mult ideea fiindca gandesc ca totusi laserul acela induce mutatii, fie si la nivel superficial, asupra celulelor mele. Nu-mi place deloc ideea ca celulele mele ar fi niste mici mutanti. Despre acest accent laser am gasit putine informatii si aproape deloc legate de reactiile adverse. Intr-un final, se pare ca are aceleasi contraindicatii si efecte adverse precum orice laser… aspect asupra caruia American Society of Laser Surgery and Medicine a concluzionat ca poate fi periculos daca nu este utilizat corect. Minunat! Eu, cu “vasta” mea experienta in lasere, o sa ma prind imediat daca cineva il foloseste gresit pe pielea mea!

PS: Am gasit ceva mai multe informatii despre accent laser xl aici.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.