Am aflat dietele secrete ale modelelor…

May 5th, 2010

Am fost in urma cu cateva saptamani la Cluj Fashion Week. Pe drum, atat la dus cat si la intors, am nimerit in autocar cu modelele. A fost o experienta interesanta (desi in autocarul pentru presa a fost veselie mare) si spun asta din doua motive.

Primul este ca am fost uimita sa vad ca fetele erau in mare parte niste copile care isi repetau pe drum lectiile pentru scoala. Niste copii putin cam chinuiti si teribil de prost platiti daca mi se permite sa-mi spun parerea sincera (chinuiti din proprie initiativa, in numele ideii unei cariere de model care in cele mai multe cazuri avea sa devina doar o amintire). Niciuna nu mi-a parut proasta. Ba dimpotriva, cele din jurul meu erau chiar istete si destupate. M-a surprins acest fapt fiindca imi placea sa-mi spun, in rautatea mea, de fiecare data cand vedeam cate-un specimen tip 90-60-90 ca “lasa, eu sunt mai desteapta”.

Al doilea lucru care m-a uimit a fost ca nu exista super-hiper-dieta modelelor. La oprirea de masa din drum, in vreme ce eu cautam prin benzinarie ceva cat de cat dietetic, fetele s-au inghesuit la coada la McDonald’s. Nu, nu au mancat salata, ci cate unu, doi, trei hamburger de caciula, basca niste cartofi prajiti si alte chestii ingrozitoare care se vand la fast food-ul unde mi-am jurat sa nu mai pun piciorul niciodata, indiferent cat de mare e foamea/pofta/setea etc.

Nu a fost o exceptie. La intoarcere tot acolo s-au oprit pentru masa. Unde mai pui ca era miez de noapte? Nu-s de condamnat, ci doar de invidiat. Sunt fete cu inaltime minima de 1.70 m care se mentin la greutati subunitare mancand ca in spitalul de urgenta. Bravo lor! Totusi, as minti sa spun ca ma bucur pentru ele (cateodata chiar ma intreb daca viata e corecta)…

Pana la urma m-am obisnuit cu gandul si am inceput sa privesc din alt unghi toata treaba asta cu dorinta de a arata ca un model. Acum imi pare ca e acelasi lucru cu a vrea sa arati ca un extraterestru. Sunt din alta lume. Noi, oamenii normali, nu putem avea siluetele lor. Noi putem spera sa aratam ca unele vedete frumoase – ca Beyonce, ca Jessica Alba (care provine dintr-o familie obeza), ca Jessica Simpson atunci cand nu se umfla ;)), dar nu ca modelele. Sunt alta specie dragele mele, haideti sa trecem peste complex si sa ne stabilim targeturi reale.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.