Tabelul indicilor glicemici – lista in continua upgradare

April 6th, 2010

Tabelul de mai jos este preluat din cartea “Mananc, slabesc si ma mentin”, Michel Montignac, editia din 2009 aparuta la ed Litera.

* Foloseste ctrl+F pentru a verifica ce ai in plan sa mananci. In timp, le vei invata

Glucide cu indice glicemic ridicat

maltoza(bere) 11o

glucoza, sirop de grau 100

alimente cu amidon modificat 100

fecula de cartof, amidon de porumb, maltodextrina 95

cartofi la cuptor 95

cartofi prajiti 95

faina de orea 95

orez semipreparat 90

piure de cartofi 90

chipsuri 80

miere 85

paine alba 85

morcovi preparati 85

fulgi de porumb, floricele 85

prajitura de orez 85

orez expandat 85

bob preparat 80

biscuiti sarati (din faina alba) 80

dovleac 75

pepene rosu 75

zahar 70

paine alba (bagheta) 70

cereale rafinate indulcite 70

batoane de ciocolata 70

cartofi fierti fara coaja 70

cola, apa minerala 70

porumb modern 70

orez alb, lapte de orez 70

taitei, ravioli 70

stafide 65

paine completa sau semi 65

cartofi fierti in coaja 65

porumb dulce fiert/conserva 65

sfecla 65

dulceturi cu zahar 65

sirop de artar 60

gris rafinat 60

orez cu bob lung 60

banane coapte, pepene galben 60

spaghete albe foarte fierte 55

biscuiti sfaramiciosi 55

orez complet (brun) 50

Glucide cu indice glicemic scazut

orez basmati cu bob lung 50

mazare la cutie 50

mango 50

cartofi dulci 50

paste complete (grau integral) 50

kiwi 50

struguri 45

ananas 45

spaghete al dente 40 (fierte 5 minute si racite!)

cereale complete fara zahar 40

faine de hrisca (grau negru integral) 40

fulgi de ovaz 40

fasole boabe rosie 40

suc de fructe proaspat fara zahar 40

paine de secara completa 40

paine 100% integrala 40

banane verzi, curmale, smochine uscate 40

paste integrale al dente 40

inghetata cu alginat 35

mazare proaspata 35

smochine proaspete, caise uscate 35

porumb indian 35

portocale 35

mar 35

orez salbatic 35

quinoa 35

morcovi cruzi 30

lactate 30

fasole alba uscata 30

linte brunza, galbena 30

naut 30

rosii 30

fasole verde 30

vermicelli de soia 30

usturoi 30

caise proaspete 30

linte verde 25

cirese 25

mazare decorticata 25

ciocolata neagra (>70% cacao) 25

capsuni 25

fructoza, sirop de agava 20

marmelada fara zahar 20

vinete 20

migdale, alune de padure, nuci 15

soia, arahide 15

legume verzi, rosii 15

dovlecei, ceapa <15

avocado 10




One Response to “Tabelul indicilor glicemici – lista in continua upgradare”

  1. […] poti folosi cam orice fructe (ai grija sa consulti tabelul indicilor glicemici inainte). Eu am avut in congelator cam jumatate de punga de capsuni inghetate si niste mure la fel de […]

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.