Dosarele Ioanina

April 5th, 2010

Ioanina e o persoana… speciala. Pe scurt, face foamea de cativa ani buni. Mananca zilnic nici mai mult nici mai putin de 1200 kcal, in general la primele ore ale diminetii (si cand spun primele ore, imaginati-va ca nu exagerez deloc fiindca sta treaza pana dimineata pentru a putea manca deoarece foamea nu-i permite sa doarma).

E drept ca-i slaba si ma intreb cum o fi reusit de vreme ce cura ei este total gresita si e un mircaol ca pana acum nu a inceput sa faca depozite din cele 1200 kcal cu care reuseste sa ramana in viata.

Cu chiu cu vai, dupa ce am tatonat terenul o buna perioada de timp, am reusit sa o conving ca nu procedeaza corect. Stia si ea, dar ii era teama ca se va ingrasa daca schimba ceva. I-am promis ca in timp va reusi sa ajunga la un stil aproape normal de viata, fara foame crunta si fara kilograme in plus. Ba daca e cuminte, poate chiar vreo 2-3 in minus, mai ales acum ca dieta ei incepea sa dea semne de epuizare.

Ce am facut?

Ioanina mananca in mare parte glucide. Se “indoapa”, in limita celor 1200 kcal, cu tot ce are scris pe eticheta scris mare si inselator “dietetic”: iaurturi dietetice, fibrobar, branza dietetica, etc. Asta inseamna ca a eliminat aproape de tot lipidele din alimentatie considerand (gresit) ca daca un ceva anume e ‘gras’, atunci ingrasa. Nu e adevarat, lipidele si sunt ele, intocmai ca glucidele, bune si rele. De altfel, organismul are nevoie de lipide pentru a slabi si din acest motiv ai tot citit in ultima vreme peste tot despre acizii grasi esentiali, despre uleiul de peste si despre beneficiile uleiului de masline.

Ceea ce are nevoie Ioanina este o schimbare radicala de metabolism iar mai apoi de o faza de mentinere care sa ii permita sa duca un stil de viata normal.

I-am spus Ioaninei prin urmare sa manance predominant lipide si proteine. Sa apeleze cu incredere la fripturi la gratar si carne fiarta, la branza, salata verde cu ulei de masline si peste. I-am recomandat sa-si fixeze 3 mese si 2 gustari repartizate pe parcursul zilei, la diferenta de 2-3 ore intre ele. Gustarile presupun cate un iaurt mic, simplu. Nu dietetic, nu cu fructe.

Mesele sunt predominant proteice, includ carne si peste si pot fi asortate cu salata de varza sau salata verde.

Regimul actual este unul foarte drastic fiindca exclude aproape total glucidele din alimentatie, prin urmare, actuala alimentatie va tine numai cateva zile, pentru a ‘soca’ putin metabolismul adormit. Nu este recomandat sa tineti acest regim in absenta unui medic, de preferinta nutritionist, tocmai pentru ca dieta cauzeaza oscialtii mari in valoarea glicemiei si implicit a insulinemiei.

In prima zi, adica azi 5 apr, Ioanina nu s-a simtit in apele ei, din pricina lipsei glucidelor. I-am spus ca nu va fi usor, desi ea se simtea teribil de vinovata fiindca i se parea ca mananca prea mult. Va voi tine la curent cu evolutia ei.

Updateuri:

6 apr:

Eu: ce-ai mancat?
Ioanina: sunca si dupa 2 ore iaurt
Eu: ok. cum te simti?
Ioanina: chitzai. mi-e foame deja

5 Responses to “Dosarele Ioanina”

  1. Livia says:

    Interesant. Sunt sigura ca va putea sa slabeasca. Mult succes! O sa urmaresc evolutia. Cate kg vrea sa slabeasca?

  2. Andra says:

    Daca se tine Ioanina si o saptamana de un regim sanatos, esti cea mai convingatoare ;))

  3. Liana says:

    Ioanina la dieta? nu pot sa cred :))

  4. Ioanina says:

    :))) Ioanina era shallow si nu se gandea decat la aspectul din rochitzele de vara. De la 55 de kg vroia sa ajunga la 48 – dupa ce i-a intalnit in filme, a devenit fana Ana, Mia si Ed. Apoi s-a plictisit de narcisism si hedonism si ipohondrie si s-a facut fana Oana aka “Healthy Living” 😛 Acum se zbate intre oglinda si mancare si spera doar sa nu dezvolte personalitati multiple…
    p.s. @Livia: cate se poate! :)))))

  5. livia says:

    Mult succes! 🙂

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.