Inainte de Florentina, a fost el

April 3rd, 2010

L-am descoperit, cu amuzament, in aceasta dimineata pe initiatorul emisiunilor TV de fitness. Este vorba de Jack LaLanne care a inceput sa le explice americanilor importanta exercitiilor matinale. L-am privit cu zambetul pe buze, in mare parte din pricina echipamentului sau, si m-am bucurat sa vad ca emisiunile lui erau pline de bun simt.

Am sa scriu astazi putin, inainte sa trec la curatenia de Pasti, despre exercitiile fizice. Putem sa slabim fara sport? Si daca da, nu riscam sa “atarne” totul pe noi apoi?

Raspunsul e undeva la mijloc: Da, putem slabi fara sport, dar exista intr-adevar sanse sa ramai cu piele ‘suplimentara’ si deloc tonifiata.

Da, sigur, e minunat sa faci sport. De altfel, cei care fac sport isi mentin o silueta frumoasa, tonifiata si sanatoasa.Dar ce te faci cand sportul pur si simplu nu iti place? Eu una ma incadrez in aceasta categorie. Mi-am facut abonamente la fitness, aerobic, pilates, yoga, zumba samd. Degeaba. Pornesc in forta, chitita sa consum mai mult decat am mancat (ceea ce o mare prostie!) si renunt cam de pe la a treia sedinta. Sportul pur si simplu nu se lipeste de mine.

Ce e de facut?

1. daca esti la fel ca mine, nu face la fel ca mine 😉 Mai rau decat sa nu faci sport niciodata este sa faci sport numai putin, la un moment dat. Fiindca iti obisnuiesti corpul cu un consum suplimentar de energie. Odata ce abandonezi sala (am slabit, arat bine, nu mai e nevoie!) te vei ingrasa instant. Fiindca organismul s-a obisnuit sa consume mai mult, iar acum va depozita surplusul.

2. gaseste totusi ceva care sa-ti placa. De exemplu, mie imi place sa ma plimb. Asa ca o data pe saptamana, in weekend, ma plimb pret de vreo 2 ore prin parc. La pas, fara sa alerg, ma plimb doar. Cand plec in concediu, vizitez la picior cam tot ce e de vizitat. Nu folosesc nici metroul, nici autobuzul din orasele respective. In plus, cand am timp, o data sau maxim de doua ori in timpul saptamanii fac cam 15-20 min de exercitii. Va mai amintiti incalzirea de la ora de sport din scoala? Asta fac si eu.

Pe langa plimbat, dansul este si el o alternativa buna. Le poti face evident pe amandoua.Curatenia, ca tot veni vorba de ea cateva paragrafe mai sus, este evident o actiune care iti consuma energie. Desigur, nu prea poti face curatenie exersand anumite grupe de muschi, dar in mod cert nu-ti strica :P. Daca aveti si alte idei, nu ezitati sa le impartasiti!

http://www.youtube.com/watch?v=4WsMcfxCw2g

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.