Sport

April 29th, 2010

Va spuneam la un moment dat (sau poate doar aveam in plan sa va spun) ca eu urasc sportul. Nu am nimic personal cu el, dar suspectez ca el are ceva cu mine fiindca nu se lipeste de mine de nicio culoare. Am incercat tot, nu mi-a placut nimic. Mergeam cu sila crunta spre sala, ma taram acasa si cautam in fiecare zi un pretext suficient de bun pentru a chiuli de la ora de fitness/aerobic/zumba/samba/etc.

Mi-am dat la un moment dat seama ca relatia noastra nu merge. Fiindca stiam ca, daca imi pun in cap, voi avea suficienta ambitie sa merg la sala pana cand voi ajunge la greutatea dorita (s-a mai intamplat si in trecut). Insa nu exista nicio sansa, dar absolut nicio sansa, sa mai merg si apoi. Iar organismul meu avea sa simta lipsa acelui consum de energie si, mancand la fel, ma voi fi ingrasat.

Asa ca am hotarat sa o las balta cu totul. M-am gandit sa ma plimb. Decat deloc… plus ca mersul pe jos este acel “sport” care iti bombeaza fundul si iti modeleaza picioarele. Inca sunt de parere ca pentru noi, sedentarii, si mai ales pentru aceia dintre noi care refuza sala pentru ca nu le place si nu neaparat pentru ca nu au timp, plimbarile in parc sunt cea mai buna optiune.

Insa am realizat in urma cu o saptamana ca exista totusi un sport care imi place mult. Inotul. De altfel, il iubesc. Cred ca am fost broasca in alta viata fiindca altfel nu-mi explic de unde aceasta mare iubire pentru apa. Nu ma intelegeti gresit: habar n-am sa inot. Ma balacesc asa putin, reusesc sa ma mentin la suprafata si sa inaintez prin apa cu miscari canine. Dar eu numesc aceasta deplasare inot.

Asa ca am inceput sa inot. Am fost la vreo 4-5 sedinte pana acum si rezultatele se vad. Nu pe cantar ci pe mine. Au inceput sa mi se vada muschii coapsei, pielea s-a mai tonifiat, iar daca ma incordez, un culturist plange langa mine (exagerez desigur).

O prietena mi-a spus ca inotul ingrasa. Posibil. Explicatia ei a fost logica: metabolismul intra intr-o stare de autoconservare la contactul cu apa rece. Dar piscinele amenajate sunt incalzite. Si apoi, e drept, inotatoarele profesioniste sunt cam late in spate… dar eu una grasa n-am vazut si nici strop de celulita pe fundul lor n-am depistat. Mai apoi, nu fac tocmai inot de performanta ca sa imi fac griji de hipetrofierea muschilor.

In orice caz, pana acum sunt foarte multumita de rezultate si va voi tine la curent cu evolutia.

2 Responses to “Sport”

  1. Livia says:

    Unde mergi la inot? 🙂

  2. Livia says:

    E cineva pe aici ?:) Sa-ti pui moderare pe comentarii pentru ca probabil de aceea nu raspunzi. zi faina

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.