Inghetata de fructe cu ciocolata. Dietetica evident!

May 30th, 2010

Din categoria pofticiosilor vesnic nemultumiti face parte Miki care se razvrateste de cateva saptamani bune ca nu are voie sa manance inghetata. Acum eu stiu ca ea vrea sa manance o galeata de Nirvana, dar NU ARE VOIE!

M-am gandit totusi ca inghetata ar putea avea voie. Home made, evident, fiindca in oras nu vei gasi nimic disociat. Prin urmare, in urma cu 15 minute, m-am gandit sa testez pe pielea mea inainte de a recomanda ceva. Pielea mea e cum e, dar papilele mele gustative sunt inca extaziate de rezultat.

Prepararea retetei dureaza cam 3 minute, dar mie mi-a luat vreo 10 numai sa ma prind cum functioneaza robotul de bucatarie. Mama, daca citesti asta, iti multumesc ca nu m-ai pus sa gatesc, dar totusi…

In fine, am reusit pana la urma sa ma prind despre ce e vorba. Noroc ca (mai nou) sunt ordonata si am gasit carticica cu instructiunile de folosire.

Asadar:

Ingrediente:

1 punga de fructe inghetate (250 g)

150 ml lapte dietetic 0.1 % grasimi

1 iaurt dietetic 0,1 % grasimi

indulcitor lichid (eu n-am avut, prin urmare am topit in apa fierbinte 6 pastile de sucrazit)

jumatate de tableta de ciocolata neagra cu peste 70% cacao

Mod de preparare:

Se arunca toate in blender si se amesteca pana la omogenizare. Pfiu, a fost tare greu ;))

Le pui apoi in recipiente si le lasi la congelator cat te tine. Fructele, fiind inghetate, alcatuiesc deja o crema delicioasa care seamana izbitor cu inghetata si pe care o poti manca imediat. Dar am zis ca fac inghetata asa ca am pus 2 castronele si la congelator 🙂

Nota: poti folosi cam orice fructe (ai grija sa consulti tabelul indicilor glicemici inainte). Eu am avut in congelator cam jumatate de punga de capsuni inghetate si niste mure la fel de inghetate – se gasesc ambele la supermarket. Am adaugat si o portocala pierduta prin frigider. Avand in vedere ca murele si portocala erau acre, am adaugat 6 pastile de indulcitor dizolvate in putina apa fierbinte. Suspectez ca ar fi fost suficiente mai putine daca fructele erau ceva mai dulci. Testati pe masura ce preparati. Numai sa mai ramana ceva pana la sfarsit!

Info nutritionale:

De ce e dietetica?

Am pus fructe (glucide)  cu ciocolata (glucida) cu iaurt si lapte 0,1 % grasimi (adica practic fara nicio lipida) si indulcitor care nu are valoare nutritiva. Practic, toata inghetata e compusa din glucide cu indice glicemic foarte mic:

– ciocolata neagra, cacao >70% – indice glicemic 25

– capsune, mure – indice glicemic 25

– lapte iaurt 0,1% grasimi – indice glicemic 30

One Response to “Inghetata de fructe cu ciocolata. Dietetica evident!”

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.