Moderatia si compensatia

November 12th, 2013

Sunt intr-o mare masura furioasa pe mine. Stiu sa traiesc sanatos, stiu ce, cum si de unde sa iau alimentele care imi vor da atat sanatate cat si o silueta placuta. Ba mai mult, imi plac la nebunie aceste alimente. Si cu toate acestea, am un talent grozav pentru “porceli”. Sunt lacoma si pofticioasa si reusesc intotdeauna sa mananc mai mult decat am nevoie. Reusesc cu brio sa ma ingras mancand sanatos si asta pentru ca imi place grozav sa mananc.

Of!

Dar nu despre asta voiam sa va vorbesc. Ci despre concluzia pe care am tras-o din comportamentul meu alimentar: Ca sa ai o silueta placuta, nu ai nevoie sa citesti tratate de nutritie sau sa iti pierzi viata in sala de fitness. E de ajuns sa ai 2 prieteni:

1. Moderatia – adica acel ceva pe care eu nu l-am invatat “inca”: mananci putin din tot, te ridici de la masa inainte sa-ti pocneasca nasturele de la pantalon si incerci sa alegi alimente sanatoase fara a dezvolta o adevarata paranoia din acest obicei

2. Compensatia – am gasit aceasta idee, sub diferite forme, in mai toate cartile de nutritie. Pe scurt, atunci cand te “porcesti” (suntem oameni, nu roboti, din cand in cand chiar si cel mai controlat om scapa in mancare uneori) trebuie s-o lasi mai moale o vreme. Cei slabi fac asta din instinct “am mancat mult aseara, astazi abia daca pot sa mananc un morcov” in vreme ce un haplea ca mine se trezesc cu foamea in gat dupa o noapte in care i-au mers maselele fara oprire.

Bottom line: Daca reusesti sa te imprietenesti cu aceste doua reguli de bun simt, nu vei mai avea probleme cu silueta NICIODATA. Promit!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.